Свято встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року.

Перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора як нашого національного символу відбулося 22 березня 1918 року − Центральна Рада ухвалила Закон, затвердивши поєднання жовтого і блакитного кольорів як прапор Української Народної Республіки.

У 1938−1939 роках синьо-жовтий стяг був прапором Карпатської України, у 1941 році – Української Держави.

За радянських часів зберігання синьо-жовтого полотнища вважал ... Читати далі »

Переглядів: 105 | Додав: madedua | Дата: 23.08.2021 | Коментарі (0)

"Невже вечірні школи все ще є"? - не раз запитували мене знайомі, дізнавшись, що я працюю в одній з них. Так, звичайно, хоча людина "не в темі" швидше за все бачила їх хіба що в старих радянських фільмах на зразок "Весни на Зарічній вулиці" та може чули від бабусь.

Проте, в Україні вечірні школи як і раніше є, і в них здобувають освіту близько 40 ТИСЯЧ чоловік. А ось інформації про ці заклади - катастрофічно мало. Виправляємо.

Трохи історії.

Вечірні школи, спочатку - школи робочої молоді - виникли ще в епоху непу. СРСР тоді зіткнувся з важкою спадщиною царської Росії : більше сорока відсотків населення, особливо жінки, були неписьменні і не могли скласти двічі два. Тому в 1923 році був оголошений лікнеп, "ліквідація неписьменності", і з'явилися школи робочої молоді, де о ... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: madedua | Дата: 23.08.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 17.05.2024